Internationale Verhuizers


3 Tips voor het inrichten van een studio

Een studio appartement inrichten

Studio’s zijn kleine eenkamer appartementen. In deze woningen is er geen aparte ruimte voor bijvoorbeeld een slaapkamer. U heeft alles wat u nodig heeft en hoeft geen ruimtes te delen met huisgenoten. Toch kan het nog best een uitdaging zijn om een studio goed in te delen. Hoe richt u een kamer in die zowel slaapkamer, woonkamer als eetkamer is? Daarvoor hebben wij een paar slimme tips op een rijtje gezet.

1. Slim opbergen

Genoeg opbergruimte creƫren kan een uitdaging zijn in een kleine ruimte. U wilt niet dat de hele kamer vol staat met grote kasten. Denk daarom na over handige manieren om uw spullen op te ruimen, zoals:

 • Rolbakken onder het bed of de bank
 • Een opbergpoef in plaats van een krukje
 • Een koffietafel met lades
 • Een kastje onder de wastafel
 • Planken aan de muur om vloerruimte vrij te houden

2. Hang spiegels op

Door spiegels te gebruiken, kunt u een ruimte groter laten lijken. Hang uw passpiegel dus niet aan de binnenkant van een kastdeur wanneer u in een studio woont, maar hang deze gewoon in het zicht. Ook kunt u grote ronde spiegels aan de muur hangen ter decoratie.

3. Bed, bank of bedbank?

U heeft over het algemeen niet heel veel ruimte in een studio appartement. Daarom moet u keuzes maken. Kiest u een lekker ruim bed? Dan heeft u misschien geen ruimte meer voor een fijne hoekbank. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Wilt u comfortabel loungen en comfortabel slapen met meer dan genoeg ruimte? Dan kunt u ook kiezen voor een bedbank. Wij raden in dat geval aan om te kiezen voor een luxer model, zodat u niet inlevert op comfort.

Gaat u binnenkort verhuizen naar een studio appartement? Bereid u dan goed voor om stress bij de verhuizing te voorkomen.

Reacties zijn gesloten.

Direct contact

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*  © Copyright. All rights Reserved