Internationale Verhuizers

0316 - 248 845

Contact

UTS Van Hunen & Zn
Transito 19
6909 DA Babberich
T: +31 (0)316 24 88 45
F: +31 (0)316 24 71 47
Doetinchem 0314-362305
Nijmegen

Over ons

✔ 60 jaar ervaring
✔ Scherpe tarieven
✔ Erkende verhuizers
✔ Nationaal en internationaal
✔ Opslag en schoonmaak

Beton vlinderen: hoe werkt het?

Een perfect gladde vloer

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u mogelijkheden voor een mooie vloer aan het vergelijken? Wat dacht u van een prachtige betonvloer! Wanneer u kiest voor een betonvloer, wilt u natuurlijk wel dat deze er zo net en glad mogelijk uit komt te zien. Hiervoor is het nodig om het beton te vlinderen. Dit kunt u ook gewoon door een specialist laten doen, zodat het u geen stress op zal leveren! Wilt u meer weten over beton vlinderen, en de verschillende technieken die hiervoor gebruikt kunnen worden? In dit blog vertellen we graag meer!

Wat is beton vlinderen?

Het egaliseren en netjes afwerken van een betonnen vloer noemen we ook het beton vlinderen, polieren of het monoliet afwerken. Door deze techniek ontstaat er niet alleen een mooie afwerking, maar het verdicht de toplaag bovendien. Ook zorgt het ervoor dat de toplaag zich goed hecht aan de bulklaag van het beton. Wanneer u een mooie egale betonvloer wilt, is het belangrijk om het beton door een specialist te laten vlinderen. Alleen zo krijgt u een vloer die onderhoudsvriendelijk, duurzaam en hygiënisch is. Wanneer u kiest voor een gekleurd beton, komen de pigmenten bij het vlinderen goed in de vloer te zitten.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden, namelijk handmatig of machinaal vlinderen. Wanneer een vloer handmatig gevlinderd wordt, wordt er een speciale schuurspons gebruikt. Als het gaat om kleinere oppervlaktes wordt er meestal voor handmatig vlinderen gekozen. Grote oppervlaktes worden echter meestal machinaal gevlinderd. Een vlindermachine is eigenlijk een grote ronde schuurspons die aangedreven wordt door een motor. Doordat de machine langzaam in een vloeiende beweging over de vloer gaat, krijgt het beton een zeer egale afwerking.

Vergeet de afwerking niet!

Wanneer u dus een betonvloer laat storten, is het belangrijk om de afwerking niet te vergeten. U kunt zelf aan de slag gaan, maar wij zouden dat niet aanraden. Een professional kan het beton namelijk perfect egaliseren, en er tevens voor zorgen dat het onderhoud van uw betonvloer eenvoudig bij te houden is. Ons advies is dus, neem contact op met een specialist die het beton komt vlinderen!

Reacties zijn gesloten.

Direct contact

Bedrijfsnaam:
Aanhef:*
Naam:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Adres:*
Postcode:*
Plaats:*


© Copyright. All rights Reserved