Internationale Verhuizers


Inboedel laten opkopen bij woningontruiming

Van de nood een deugd maken

Een woningontruiming kan zomaar ineens op uw pad komen. Bijvoorbeeld bij vrienden of familie die gaan emigreren en hun spullen niet meer nodig hebben. Of bij het overlijden van een dierbare waarbij de woning en de inboedel achterblijven. Daar moet u dan iets mee, maar wat? Soms moet de woningontruiming snel plaatsvinden en soms heeft u er wat meer tijd voor. Feit is wel dat een woning, wanneer deze leeg komt, gereed gemaakt moet worden voor nieuwe bewoners. Daarbij maakt het niet uit of dat kopers of huurders zijn. Hoe pakt u die woningontruiming dan aan? Doet u dat helemaal zelf of laat u dat doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruimingen? Een goede manier om een woning te ontruimen is door de inboedel weg te geven of te laten opkopen.

Inboedel schenken

Wie snel een inboedel wil laten ontruimen uit een woning, kan ervoor kiezen om de complete huisraad te schenken aan een goed doel of aan een kringloopbedrijf. Dat kunt u zelf doen, of dat kunt u laten doen door een ontruimingsbedrijf. Met zo’n bedrijf kunt u uitstekend afspraken maken waar bepaalde spullen naartoe mogen. Zij ontruimen dan niet alleen de woning, maar leveren de bruikbare huisraad die u heeft aangegeven af bij de door u aangegeven kringloop of goededoelenorganisatie.

Inboedel verkopen via een veiling

Bij waardevolle spullen die uit een inboedel komen, kunt u er ook voor kiezen om deze te laten taxeren en verkopen via een veilinghuis of een antiquair. Het verkopen van waardevolle inboedel kunt u uit handen geven aan een ontruimingsbedrijf. Zij hebben meestal goede contacten met veilinghuizen en antiquairs. Zij zorgen er dan ook voor dat de opbrengst uit de verkoop bij u terechtkomt.

Direct inboedel laten opkopen door ontruimingsbedrijf

Misschien de handigste en snelste methode om bij een woningontruiming geld over te houden is door de inboedel aan te bieden aan het woningontruimingsbedrijf. Zij fungeren dan als opkoper. Bij huisraad die het meeste oplevert, moet u denken aan antiek, design, curiosa, retro meubels, verzamelobjecten en witgoed. De waarde van die spullen krijgt u dan uitbetaald bij de woningontruiming of wordt in mindering gebracht op de kosten van de woningontruiming. Let wel dat het woningontruimingsbedrijf een waarde aangeeft voor de inboedel die zij willen opkopen. De spullen die zijn niet opkopen, kunt u dan alsnog aan een goed doel of kringloopwinkel schenken. Wilt u er toch geld voor hebben? U kunt de spullen uiteraard altijd nog te koop zetten op een internetsite.

Reacties zijn gesloten.

Direct contact

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*  © Copyright. All rights Reserved