Internationale Verhuizers


PVC, vinyl en parket, wat is het verschil?

Nieuwe vloer: welk materiaal kiest u?

Moet u een nieuwe vloer laten leggen in de woning waar u naartoe gaat verhuizen? Dan heeft u de keuze uit veel verschillende materialen. De keuze tussen al die vloeren kan behoorlijk overweldigend zijn. Wij willen u echter een handje helpen door meer te vertellen over drie van de meest populaire vloersoorten: PVC, vinyl en parket.

PVC vloeren

De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride, een hard stuk plastic of kunststof. PVC vloeren zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De vloer is ontzettend makkelijk in het onderhoud vergeleken met andere materialen. Ook is deze vloer uitstekend te combineren met een vloerverwarming, wat voor een hoog wooncomfort zorgt. De PVC vloer heeft een lange levensduur wanneer u kiest voor een leverancier die kwaliteit levert. Hij gaat dan wel 25 jaar mee! Het nadeel van de PVC vloer is dat hij een keer per jaar behandeld moet worden om de kieren en naden te sluiten. Dit wordt gedaan met een ‘polish’.

Vinyl vloeren

De vinyl vloer is een kunststof vloerbedekking, net als de PVC vloer. Het wordt ook wel linoleum of marmoleum genoemd. De vloer bestaat uit een aantal lagen, met helemaal bovenop een harde en slijtvaste laag. Hierdoor kan hij wel 20 tot 30 jaar meegaan. Omdat het een zeer flexibele kunststof soort is, kunt u verschillende patronen op een vinyl vloer laten drukken. Het onderhoud is eenvoudig en de vloer is vochtbestendig. Een bijkomend voordeel is dat hij relatief warm aanvoelt als u het vergelijkt met tegels of laminaat. Helaas kunnen zware meubels afdrukken achterlaten, en kunt u ook niet met de meubels schuiven, omdat er zo krassen op de vloer komen. Bovendien is het onverstandig om vinyl over een bestaande vloer te plaatsen, omdat er ook dan afdrukken op komen.

Parketvloeren

Ook de parketvloer is ontzettend populair. Deze vloer bestaat uit verschillende houten delen met elk een ander formaat. Het is mogelijk om de delen in verschillende systemen te leggen. U kunt uit verschillende afwerkingen kiezen voor een parketvloer: u kunt het laten lakken, in de was zetten of oliën. Als een parketvloer goed verzorgd wordt, kan hij wel een leven lang meegaan. Ook bij slijtage of andere beschadigingen is hij makkelijk te renoveren. Het grootste nadeel van de parketvloer is dat het kan uitzetten en krimpen bij vocht. Hierdoor ontstaan er dan kieren.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten vloeren die passen bij uw nieuwe woning in het buitenland? Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag advies.

Reacties zijn gesloten.

Direct contact

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*  © Copyright. All rights Reserved