Internationale Verhuizers


Wat te doen bij schade tijdens de verhuizing?

Wat te doen bij schade veroorzaakt door uw verhuisbedrijf

U hebt uw verhuizing achter de rug. Gelukkig maar, want het is best een stressvolle periode. Het is tijd om lekker op uw gemak uw spullen weer uit te pakken en uw huis in te richten. Hoewel u er vanuit kunt gaan dat de verhuizers van een erkend verhuisbedrijf altijd zorgvuldig met uw spullen omgaan, kan er natuurlijk altijd schade ontstaan. Verhuizen is immers zwaar werk dat door mensenhanden verricht wordt. Kortom: er kan schade optreden, ondanks het feit dat er met stevige verhuisdozen en ruime verhuiswagens wordt gewerkt. Maar het kan toch voorkomen dat er een spiegel gebroken is of dat er een lamp is gesneuveld. Dan is het een geruststelling dat bij een NIWO-gecertificeerd verhuisbedrijf uw schade altijd snel en serieus wordt afgehandeld.

Maak melding van uw schade

Bent u voor uw verhuizing in zee gegaan met een verhuisbedrijf en is er onverhoopt schade ontstaan? Dat is erg vervelend, maar niet onoverkomelijk. Het belangrijkste is dat u melding maakt van de schade! Natuurlijk is het verstandig om dit direct bij de verhuizer te melden. Dan zijn ze er alvast van op de hoogte. Maar komt u er tijdens het uitpakken van de verhuisdozen pas achter? Dan is het raadzaam om de schade telefonisch te melden bij het verhuisbedrijf. Maar wat u zeker moet doen, is het schriftelijk of per e-mail melden van de schade bij het verhuisbedrijf. Voeg bij voorkeur ook een paar foto’s toe waarop de schade zichtbaar is. Als het goed is, heeft u namelijk vooraf afspraken gemaakt met uw verhuisbedrijf over wat te doen bij mogelijke schade die veroorzaakt is door de verhuizers. Zo weet u zeker dat het goed en netjes wordt afgehandeld en dat u zich er geen zorgen over hoeft te maken.

Afwikkeling van de schade door het verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf weet dat er soms schade kan optreden bij een verhuizing. Als het goed is zijn zij verzekerd voor schadegevallen. Aan de hand van de door u opgestuurde schademelding, kunnen zij bepalen of een schade-expert de schadeafwikkeling nog eens moet bekijken. In veel gevallen kan de schadeafwikkeling direct plaatsvinden.

Afwikkeling van de verhuisschade door de verzekeraar

Indien een schade-expert komt bepalen wat de schade is, rapporteert hij zijn bevindingen aan de verzekeraar. De verzekeraar beslist uiteindelijk of er wel of geen een uitkering plaatsvindt. Mocht dit wél het geval zijn, dan keert de verzekering deze uitkering uit aan het verhuisbedrijf. Uw verhuisbedrijf zal dat bedrag vervolgens aan u overmaken.

Geschil over schade tijdens een verhuizing

Heeft u schade gerapporteerd aan uw verhuisbedrijf en kunt u het samen niet eens worden over de afwikkeling van de verhuisschade? Dan is er sprake van een geschil. Dat is heel vervelend. Maar weet dan dat er een onafhankelijke Geschillencommissie Verhuizen bestaat. Bij deze commissie kunt uw geschil voorleggen. Deze commissie behandelt uw klacht op professionele wijze en brengt vervolgens een bindend advies uit. Zowel u als uw verhuisbedrijf zijn vervolgens verplicht om dit bindende advies op te volgen.

Reacties zijn gesloten.

Direct contact

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*  © Copyright. All rights Reserved