Internationale Verhuizers


Uw inboedel laten taxeren, hoe werkt dit?

De taxatie van uw inboedel

Uw inboedel laten taxeren kan nuttig of noodzakelijk zijn in diverse gevallen. Bijvoorbeeld wanneer u uw relatie beëindigd heeft, er een echtscheiding plaatsvindt, er een erfenis verdeeld moet worden, of wanneer u aangifte van uw erfbelasting moet doen voor de verzekering. Wat in deze gevallen altijd van belang is, is om uw inboedel te laten taxeren door een professionele inboedel taxateur die tevens erkend is. Zo bent u ervan verzekerd dat de taxatie volgens de juiste wet- en regelgeving plaatsvindt en u niet onnodig veel geld kwijt bent.

Ga op zoek naar een erkend taxateur

Bij het zoeken naar een erkend taxateur om uw inboedel te laten taxeren, zijn er diverse zaken waar u op dient te letten. Ga na bij uw bedrijf naar keuze of de taxateurs geschoold zijn en of deze over een erkenning beschikken. Bekijk ook hoe lang de taxateur al actief is, zodat u weet over hoeveel ervaring deze beschikt. Ga tevens na bij de taxateur of de taxatierapporten officieel erkend worden. Deze rapporten dienen namelijk te worden erkend door de gemeente, verzekeraars en de Belastingdienst. Anders heeft u hier niets aan en heeft u wellicht te maken met een fraudeur.

Doelen van een inboedeltaxatie

Het laten taxeren van uw inboedel kan diverse doelen hebben. Niet enkel voor de zaken die wij al benoemd hebben. Zo kan een inboedeltaxatie handig zijn voor uw verzekering, contra-expertise, successie aangifte, erfenis verdeling, uw echtscheiding of boedelscheiding, maar ook voor uw bedrijfsinventaris of het op waarde laten schatten van uw kunst & antiek of woonboot. Zoals u kunt lezen zijn er dus verschillende zaken waar u een taxateur voor kunt inschakelen.

Kosten van uw inboedel laten taxeren

Aan uw inboedel laten taxeren zijn ook kosten verbonden. Niet elke taxateur hanteert gunstige tarieven. Zo kan het zijn dat enkele taxateurs hun tarieven als promillage van het getaxeerde laten bepalen. Echter zijn er ook taxateurs die vooraf een bepaald bedrag vaststellen, zodat u gelijk weet waar u aan toe bent. Wel zo handig. Ga dan ook na bij uw taxateur naar keuze of ze op een eerlijke manier taxeren. Zo komt u straks niet voor verrassingen te staan. Ga te rade via internet welke taxateurs het beste bij u en uw wensen passen en of deze erkend zijn en eerlijke tarieven hanteren. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar een taxateur!

Reacties zijn gesloten.

Direct contact

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*  © Copyright. All rights Reserved